Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2701g1621kcal40.5g351.1g2.7g24.3g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g675g743kcal114.8g10.8g30.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g450g126kcal2.7g26.8g0.9g11.3g
Sipuli (kuorittu)450g122kcal5.9g21.6g0.9g7.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g23g23kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g281g169kcal2.8g12.7g11.3g1.7g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl450g540kcal15.3g16.2g45g0g
Rypsiöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Hillosipulisäilyke 225g109kcal2.7g21.3g0.4g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10548g7224kcal373g928.4g219.4g98.2g
Valittu annoskoko5274g3612kcal186.5g464.2g109.7g49.1g
Annoskoko puolitettuna2637g1806kcal93.3g232.1g54.9g24.6g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725