Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2700g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)900g162kcal16.2g16.2g2.7g18g
Sipuli 234g71kcal2.9g11.2g0.5g4g
Porkkana 360g118kcal2.2g20g0.7g9.2g
Peruna, vanha, kuorittu 360g274kcal6.8g55.8g0.7g3.6g
Parsakaali brokkoli 360g126kcal16.6g7g1.1g9g
Tomaattisose tomaattipyree 126g96kcal5.7g16.3g0.3g1.3g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g36g1.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Selleri, annos 50g180g25kcal1.8g5.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10548g1786kcal107.4g269.8g12.6g91g
Valittu annoskoko5274g893kcal53.7g134.9g6.3g45.5g
Annoskoko puolitettuna2637g447kcal26.9g67.5g3.2g22.8g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958