Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 150g43kcal1.5g6.9g0.4g2.7g
Selleri, annos 50g60g8.4kcal0.6g1.8g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g150g42kcal0.9g8.9g0.3g3.7g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Kuohukerma,valio,2dl60g204kcal1.2g1.8g21g0g
Juustoraaste emmental punaleima60g234kcal17.4g0g18g0g
Vehnäjauho, sunnuntai3g11kcal0.4g2.1g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1056g1109kcal45.2g47.4g79.8g14.6g
Valittu annoskoko528g554kcal22.6g23.7g39.9g7.3g
Annoskoko puolitettuna264g277kcal11.3g11.9g20g3.7g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465