Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 17g4.9kcal0.2g0.8g0.1g0.3g
Palsternakka 5.6g3.6kcal0g0.7g0g0.3g
Nauris 23g6.2kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Lohifilee 135g264kcal25.2g0g18.2g0g
Tilli, tuore 4.5g1.3kcal0.2g0g0g0.1g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g3.4g7.4kcal0.6g0.6g0.3g0g
Sipulikuutiot Apetit23g5.9kcal0.3g1.1g0g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g23g3.8kcal0.4g0.5g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 68g223kcal1.4g2g23.6g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1058g1041kcal57g13.6g84.6g2.4g
Valittu annoskoko529g521kcal28.5g6.8g42.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna264g260kcal14.3g3.4g21.2g0.6g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981