Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2217g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g49g176kcal21.9g19.5g2.9g0g
Neljänviljanhiutale 133g439kcal13.4g77.2g4.7g15.3g
Vehnäjauho puolikarkea 2594g8899kcal264.3g1815.4g31.1g90.8g
Suola, annos 3g44g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 244g741kcal21.3g135.1g4.6g33.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10560g20508kcal641.8g4094.4g86.6g280g
Valittu annoskoko5280g10254kcal320.9g2047.2g43.3g140g
Annoskoko puolitettuna2640g5127kcal160.5g1023.6g21.7g70g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256