Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.8g0.3g1g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g160g517kcal16g120g3.5g17.6g
Linssi-punainen (raaka)227g691kcal56.8g113.6g2.3g20.4g
Juuriselleri 323g102kcal4g14.9g0.6g10g
Palsternakka 362g230kcal1.8g42.7g1.4g16.3g
Oliiviöljy 48g425kcal0g0g48g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g480g134kcal2.9g28.6g1g12g
Valkokaali keräkaali 1200g333kcal14.3g48.7g2.4g25.2g
Lihaliemi laimennettu 320g61kcal0g9.6g1.9g0.1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 32g94kcal3.5g4.8g6.7g0.2g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10560g5534kcal218.6g827.4g138.2g222g
Valittu annoskoko5280g2767kcal109.3g413.7g69.1g111g
Annoskoko puolitettuna2640g1384kcal54.7g206.9g34.6g55.5g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251