Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl226g1305kcal47.6g12g114g26.2g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g452g2709kcal94.8g29.8g243.8g0g
Hermesetas, annos 5g90g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g1806g777kcal177g7.2g1.8g0g
Voi 1355g9827kcal16.1g5.4g1101.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 452g1491kcal9g13.5g158g0g
Kahvi mustana 100ml903g29kcal2.7g2.7g0.9g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10584g32273kcal694.4g141.2g3239.6g52.4g
Valittu annoskoko5292g16137kcal347.2g70.6g1619.8g26.2g
Annoskoko puolitettuna2646g8068kcal173.6g35.3g809.9g13.1g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376