Metukka-Makaronisalaatti

1. Pilko missä tahansa järjestyksessä juusto, metvursti, omena ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi, lisää myös tonnikala salaattipohjaan.

2. Keitä makaroni suolan kanssa, puoli kiloa kuivaa makaronia vastaa noin 1300g valmista tavaraa.

3. Lisää ensin makaroni salaattipohjaan ja sitten kermaviili.

4. Sekoita tasaiseksi.

5. Pistä tunniksi pariksi kylmään asettumaan.

Tästä hyvänmakuinen ja helppo salaatti vaikkapa illanistujaisiin (itse en ahneuksissani jaa-a tätä muille), luovuutta saa ja pitääkin käyttää, joten muuntele raaka-aineita mielesi mukaan, myös kevyemmäksi voi tämän tehdä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Anzmo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Venäläinen meetvursti (Kotivara)7g30kcal1.5g0.3g2.6g0g
Makaroni, keitetty, suolaa 21g20kcal0.6g4.1g0.1g0.2g
Omena, keskikokoinen 200g2.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Kermajuusto 17% (Pirkka), annos 40g5.6g15kcal1.6g0g1g0g
Suolakurkku (Rainbow)2.8g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 11g15kcal0.3g0.4g1.3g0g
Tonnikala öljyssä 2.6g4.9kcal0.7g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana106g175kcal9.4g10.4g10.4g0.6g
Valittu annoskoko53g88kcal4.7g5.2g5.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna27g44kcal2.4g2.6g2.6g0.2g
Arvot/100g100g165kcal8.9g9.8g9.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460625