Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 21g5kcal0.4g0.5g0.1g0.5g
Purjosipuli 4.2g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Flora kevyt margariini 40 400g0.8g2.9kcal0g0g0.3g0g
Kasvisliemi laimennettu 21g1.9kcal0.1g0.1g0.2g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g5.2g13kcal0.8g0.2g1g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana107g60kcal2.8g2g4.6g1.2g
Valittu annoskoko53g30kcal1.4g1g2.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna27g15kcal0.7g0.5g1.2g0.3g
Arvot/100g100g56kcal2.6g1.9g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518