Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Purjosipuli 1.5g0.4kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g11g6.6kcal0.2g1.4g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.8g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 0.6g4.3kcal0g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.4g1.5kcal0g0.3g0g0g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.5g1.5kcal0g0.2g0.1g0g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)8.7g11kcal1.7g0g0.3g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)4.4g3.7kcal0g0.2g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana106g59kcal3.8g4.8g2.4g0.4g
Valittu annoskoko53g30kcal1.9g2.4g1.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna27g15kcal1g1.2g0.6g0.1g
Arvot/100g100g56kcal3.6g4.5g2.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904