Piimäkakku

Piimään sekoitetaan sokeri ja sulatettu rasva.

Vehnäjauhoihin sekoitetaan ruokasoodaa 3 tl ja leivinjauhetta 3 tl, ja lisätään piimä+ rasva+ sokeri seokseen.

Paistetaan uunipellillä uunin keskiosassa 200 C, kunnes kakku on kypsä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)26g8.5kcal0.9g1.2g0g0g
Sokeri 7.9g32kcal0g7.9g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen3.5g25kcal0g0g2.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g53kcal1.6g10.8g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana107g238kcal5g39.8g6g1g
Valittu annoskoko53g119kcal2.5g19.9g3g0.5g
Annoskoko puolitettuna27g60kcal1.3g10g1.5g0.3g
Arvot/100g100g224kcal4.7g37.3g5.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76172