Riisi-broilerigratiini

2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim.

suppilovahveroita tai 200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl Valio voita
1 kypsä kokonainen broileri
2 - 3 dl Valio kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
1 tl currya
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sienet viipaleiksi.

Paista niitä voissa.

Poista kypsän broilerin nahka ja luut.

Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi.

Lisää mausteet kerman joukkoon.

Sekoita riisi, sienet, broileripalat ja herne-maissi-paprikasekoitus uunivuoassa.

Kaada päälle kerma-mausteseos.

Ripottele juustoraaste päälle.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Mle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)3.6g4.4kcal0.1g1g0g0g
Maito, Kevyt15g6.9kcal0.5g0.7g0.2g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 10g10kcal0.3g1.8g0.1g0.3g
Broileri, rintafilee, nahaton 18g19kcal4g0g0.3g0g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g7.5g27kcal2.1g0.1g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana107g134kcal14g7.2g5.2g0.6g
Valittu annoskoko54g67kcal7g3.6g2.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna27g34kcal3.5g1.8g1.3g0.2g
Arvot/100g100g125kcal13.1g6.7g4.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381185