Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen

Valmista ensin juuri:

1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa

Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.

Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.

yön yli.

Lisää sitten juureen:

2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta tulee 3 leipää.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1374 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 1.6g5.2kcal0g1.3g0g0g
Täysjyväohrajauho, sunnuntai (Raisio), annos 60g19g64kcal2.1g12.8g0.4g2.1g
Vehnäjauho puolikarkea 7.6g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Rypsiöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Auringonkukansiemen 3.9g23kcal0.9g0.5g1.9g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana107g259kcal7.6g39.8g7.4g5.2g
Valittu annoskoko54g130kcal3.8g19.9g3.7g2.6g
Annoskoko puolitettuna27g65kcal1.9g10g1.9g1.3g
Arvot/100g100g242kcal7.1g37.1g6.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=202162