Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 25g6kcal0.5g0.5g0.1g0.6g
Voi, 1 tl, 5 g1.6g11kcal0g0g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 21g13kcal0.6g1g0.7g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa2.1g6.2kcal0.5g0g0.5g0g
Kananmuna kuoreton 2.3g3.3kcal0.3g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana108g94kcal4.2g5.8g5.4g1.4g
Valittu annoskoko54g47kcal2.1g2.9g2.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna27g24kcal1.1g1.5g1.4g0.4g
Arvot/100g100g88kcal3.9g5.4g5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474