Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 1000g3186kcal243.8g457g19g89g
Vesi, vesijohtovesi 3750g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Sipuli 150g45kcal1.9g7.2g0.3g2.6g
Pinaatti 375g50kcal6.1g1.5g1.1g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10600g7004kcal503.6g931.4g90.8g193g
Valittu annoskoko5300g3502kcal251.8g465.7g45.4g96.5g
Annoskoko puolitettuna2650g1751kcal125.9g232.9g22.7g48.3g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385