Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 4000g3030kcal74.8g616.8g8g40g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Korppujauho 240g879kcal25.2g179.8g2.5g12.7g
Rypsiöljy 160g1415kcal0g0g160g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 320g2158kcal86g22.1g185.6g39.4g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g120g72kcal12g20.8g4.8g87.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10608g16363kcal506g1681.6g812g359.4g
Valittu annoskoko5304g8182kcal253g840.8g406g179.7g
Annoskoko puolitettuna2652g4091kcal126.5g420.4g203g89.9g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417