Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 56g407kcal0.7g0.2g45.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 67g85kcal7.4g0.2g6.1g0g
Kaurahiutale 22g84kcal3.3g12.8g1.6g2.2g
Vehnäjauho puolikarkea 73g250kcal7.4g51.1g0.9g2.6g
Sokeri 81g329kcal0g81g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g112g131kcal3.1g4.5g11.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.4g0g0g
Leivinjauhe 2.2g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Mustikka metsä- 112g49kcal0.6g7.2g0.7g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1062g2715kcal45.2g324.4g132.2g17g
Valittu annoskoko531g1357kcal22.6g162.2g66.1g8.5g
Annoskoko puolitettuna266g679kcal11.3g81.1g33.1g4.3g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.6g12.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932