Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)791g214kcal10.3g38g1.6g13.4g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Linssi, punainen, Go Green899g2922kcal215.8g440.5g9g107.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g200g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka96g11kcal1.1g1.1g0.2g1g
Vesi2997g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 250g2208kcal0g0g249.7g0g
Viinietikka balsami60g21kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10624g10905kcal460g990.8g522g255.4g
Valittu annoskoko5312g5453kcal230g495.4g261g127.7g
Annoskoko puolitettuna2656g2726kcal115g247.7g130.5g63.9g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108212