Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g878g1256kcal109.8g2.6g90.4g0g
Sokeri511g2074kcal0g510.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 391g1342kcal39.9g273.8g4.7g13.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 140g468kcal0.1g114g0.1g2g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.5g0g0.1g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g1397g2095kcal7g502.9g4.2g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g698g1118kcal50.3g111.7g48.9g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 798g2047kcal10.5g23.9g215.5g0g
Kiivi kuorittu 220g103kcal0g15.6g1.3g5.9g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 240g178kcal1.8g37.1g1g2.6g
Tomusokeri 1dl=60g20g80kcal0g20g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10624g21590kcal440.8g3238.8g732.2g48.6g
Valittu annoskoko5312g10795kcal220.4g1619.4g366.1g24.3g
Annoskoko puolitettuna2656g5398kcal110.2g809.7g183.1g12.2g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122759