Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu2166g2729kcal238.3g6.5g195g0g
Voi 796g5777kcal9.5g3.2g647.5g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g1593g8155kcal141.8g465.1g637.1g94g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g239g956kcal0g236.5g0g0g
Hasselpähkinä 518g3334kcal73g17.6g315.8g90.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10624g41902kcal925.2g1457.8g3590.8g369.2g
Valittu annoskoko5312g20951kcal462.6g728.9g1795.4g184.6g
Annoskoko puolitettuna2656g10476kcal231.3g364.5g897.7g92.3g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363