Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)792g214kcal10.3g38g1.6g13.5g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Linssi, punainen, Go Green900g2925kcal216g441g9g108g
Porkkana, keskikokoinen 65g200g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka96g11kcal1.1g1.1g0.2g1g
Vesi3000g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 250g2211kcal0g0g250g0g
Viinietikka balsami60g21kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10636g10918kcal460.4g991.8g522.6g255.8g
Valittu annoskoko5318g5459kcal230.2g495.9g261.3g127.9g
Annoskoko puolitettuna2659g2730kcal115.1g248g130.7g64g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108212