Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 50g114kcal2.5g8.8g7.1g2.9g
Persilja 10g2.7kcal0.1g0.1g0g0.8g
Oliiviöljy 25g222kcal0g0g25.1g0g
Tomaatti 100g23kcal0.6g3.5g0.3g1.4g
Kurkku 90g10kcal0.5g1.3g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 201g371kcal9.3g63.6g7.8g3.2g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore25g6.3kcal0g2.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1064g1514kcal26.8g162g81g18.8g
Valittu annoskoko532g757kcal13.4g81g40.5g9.4g
Annoskoko puolitettuna266g379kcal6.7g40.5g20.3g4.7g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73500