Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 155g221kcal19.4g0.5g15.9g0g
Sokeri 148g600kcal0g147.6g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 106g562kcal0.3g0.4g63.3g0g
Leivinjauhe 7g12kcal0.4g2.7g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka7g28kcal0g7g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen106g35kcal3.5g5.2g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 4.2g16kcal0.8g0.5g0.9g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1064g2947kcal48.8g327.8g160.2g2.6g
Valittu annoskoko532g1474kcal24.4g163.9g80.1g1.3g
Annoskoko puolitettuna266g737kcal12.2g82g40.1g0.7g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472