Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi35g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g3.1g11kcal1.4g1.2g0.2g0g
Maito, Kevyt42g19kcal1.3g2g0.6g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl11g38kcal1.6g6.2g0.7g1.2g
Vehnäjauho puolikarkea 91g311kcal9.2g63.3g1.1g3.2g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Nautajauheliha 15%111g228kcal20g0g16.7g0g
Sipuli (kuorittu)98g26kcal1.3g4.7g0.2g1.7g
Riisi puuroutuva 36g122kcal2.2g26.8g0.2g0.8g
Kananmuna kuoreton 61g87kcal7.7g0.2g6.3g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml35g52kcal0.7g0.9g5.2g0g
Paprikajauhe 0.6g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Valkopippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g1.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1066g1851kcal91.2g224.8g62.6g14.6g
Valittu annoskoko533g926kcal45.6g112.4g31.3g7.3g
Annoskoko puolitettuna266g463kcal22.8g56.2g15.7g3.7g
Arvot/100g100g174kcal8.6g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=110420