Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 910g297kcal5.6g50.6g1.8g23.2g
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g45g47kcal3.5g7.3g0.3g0.9g
Chili paprika punainen63g25kcal1.3g5.7g0g0g
Oliiviöljy 76g668kcal0g0g75.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g14g44kcal1.5g8.4g1g3.9g
Chilikastike original, Felix84g74kcal1.4g12.6g0.1g0g
Tomaattimurska, 1 prk1120g300kcal6.7g59.3g2.2g15.7g
Linssi, punainen, Go Green560g1820kcal134.4g274.3g5.6g67.2g
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g28g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 742g987kcal62.6g130.6g14.8g37.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10640g8674kcal441.2g1124.4g204g305.6g
Valittu annoskoko5320g4337kcal220.6g562.2g102g152.8g
Annoskoko puolitettuna2660g2169kcal110.3g281.1g51g76.4g
Arvot/100g100g82kcal4.1g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822