Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1800g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g480g1834kcal72g360.1g14.4g39.4g
Hiiva, 50g120g73kcal15.7g1.3g0.5g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl600g2101kcal84g384.1g18.6g33g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 29g117kcal0g28.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2161g7413kcal220.2g1512.3g25.9g75.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl120g1080kcal0g0g120g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10656g25236kcal783.8g4573.2g358.8g296g
Valittu annoskoko5328g12618kcal391.9g2286.6g179.4g148g
Annoskoko puolitettuna2664g6309kcal196g1143.3g89.7g74g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073