Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali300g63kcal3.6g10.2g0.6g6.3g
Viinietikka 13g2.6kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Sokeri15g61kcal0g15g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g75g17kcal0.8g3.4g0g1.5g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 1g2.5kcal0.1g0.2g0g0.4g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1067g356kcal9.2g58.2g8.2g16.6g
Valittu annoskoko533g178kcal4.6g29.1g4.1g8.3g
Annoskoko puolitettuna267g89kcal2.3g14.6g2.1g4.2g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.5g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124649