Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 338g81kcal6.1g7.4g1g7.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g73g21kcal0.4g4.4g0.1g1.8g
Valkosipuli 6.7g7.3kcal0.5g1.1g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi3.4g9kcal0.3g0.2g0.8g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 56g72kcal12.1g0g2.5g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia56g84kcal9.6g0g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1066g549kcal58g26.2g19g19.4g
Valittu annoskoko533g275kcal29g13.1g9.5g9.7g
Annoskoko puolitettuna267g137kcal14.5g6.6g4.8g4.9g
Arvot/100g100g52kcal5.4g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252454