Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 210g694kcal1g169.7g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Tankoparsa, vihreä1750g210kcal22.7g21g3.5g61.2g
Parsa 1750g271kcal22.4g21g3.5g26.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g350g95kcal4.5g16.8g0.7g5.9g
Miniluumutomaatti, annos 250g875g175kcal5.3g28.9g2.6g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g11g2.1kcal0g0.7g0g0g
Rypsiöljy 35g310kcal0g0g35g0g
Ruohosipuli, tuore350g95kcal4.9g13.3g2.1g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10696g3740kcal123.2g548.2g95.2g198g
Valittu annoskoko5348g1870kcal61.6g274.1g47.6g99g
Annoskoko puolitettuna2674g935kcal30.8g137.1g23.8g49.5g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346