Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g50g75kcal9g0g4.5g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr5.5g15kcal0.4g0.5g1.3g0.1g
Parsakaali brokkoli 38g13kcal1.7g0.7g0.1g0.9g
Purjosipuli 15g3.4kcal0.3g0.4g0g0.3g
Juuriselleri 2.5g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Palsternakka 13g7.9kcal0.1g1.5g0g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g162g46kcal1g9.7g0.3g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1070g322kcal25g25.8g12.4g12.2g
Valittu annoskoko535g161kcal12.5g12.9g6.2g6.1g
Annoskoko puolitettuna268g81kcal6.3g6.5g3.1g3.1g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551