Fetakasvisgratiini (Karppi)

Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Aniviina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste291g73kcal7.3g8.7g1.5g7g
Kuohukerma,valio,2dl116g396kcal2.3g3.5g40.7g0g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g58g143kcal8.1g1.5g11.6g0g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g29g45kcal2.4g1.3g3.3g0.1g
Arkijuusto, Valio [330kcal]41g135kcal11g0g9.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1071g1582kcal62.2g30g133.8g14.2g
Valittu annoskoko535g791kcal31.1g15g66.9g7.1g
Annoskoko puolitettuna268g395kcal15.6g7.5g33.5g3.6g
Arvot/100g100g148kcal5.8g2.8g12.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224226