Vadelma-passionmousse

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne. Laita liivatteet kylmään veteen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan eri kulhoihin.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää makeutusjauhe keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

Sekoita keltuaisvaahto kermaseokseen.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan.

Lisää vadelmat.

Kiehauta tilkka vettä esimerkiksi mikrossa ja purista liivatteet sekaan.

Lisää liivate nopeasti sekoittaen massan joukkoon.

Kaada esim irtopohjavuokaan tai rengasvuokaan.

Halutessasi öljyä vuoan reunat ennen kuin kaadat massan vuokaan, näin mousse irtoaa helpommin reunoista.

Anna jähmettyä jää kaapissa noin 5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 117g48kcal1.2g4.8g0.9g4.3g
Kuohukerma,valio,2dl146g497kcal2.9g4.4g51.2g0g
Viola maustamaton laktoositon tuorejuusto 13% (Valio), annos 200g117g199kcal9g6.1g15.2g3.3g
Jam it passiohillo (Fine foods), annos 15g44g123kcal0.7g29.9g0.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu107g134kcal11.7g0.3g9.6g0g
Liivatelehti, gelatiini2.6g9kcal2.3g0g0g0g
Canderel makeutusjauhe2.3g9kcal0.1g2.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1071g2038kcal55.8g95.4g154g15.2g
Valittu annoskoko535g1019kcal27.9g47.7g77g7.6g
Annoskoko puolitettuna268g510kcal14g23.9g38.5g3.8g
Arvot/100g100g190kcal5.2g8.9g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265916