Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali317g67kcal3.8g10.8g0.6g6.7g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 106g241kcal20.1g0g18g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g13g45kcal0.9g10.2g0.1g0g
Sipuli 15g4.4kcal0.2g0.7g0g0.2g
Oivariini, 80 normaalisuolainen2.6g19kcal0g0g2.1g0g
Kananmuna, keitetty 15g21kcal1.8g0g1.5g0g
Kuohukerma26g90kcal0.5g0.8g9.3g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 37g112kcal0g27.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1070g1197kcal54.6g99.8g63.2g13.8g
Valittu annoskoko535g598kcal27.3g49.9g31.6g6.9g
Annoskoko puolitettuna268g299kcal13.7g25g15.8g3.5g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326