Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 36g108kcal6.4g17.4g0.4g3.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g17g4.7kcal0.1g1g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g113g68kcal1.7g14.6g0.1g1g
Vesi, vesijohtovesi 169g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g70g106kcal0.7g4.2g9.1g0.5g
Oliiviöljy 28g249kcal0g0g28.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g141kcal4.2g28.8g0.5g1.4g
Ohrajauho 31g101kcal2.6g19.9g0.6g2.4g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 17g45kcal1.4g7.8g0.7g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1071g1652kcal34.6g188.8g79g20.6g
Valittu annoskoko536g826kcal17.3g94.4g39.5g10.3g
Annoskoko puolitettuna268g413kcal8.7g47.2g19.8g5.2g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694