Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 1502g417kcal17.9g61g3g31.5g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)556g178kcal9.4g25.6g0.6g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g210g202kcal8.8g35.7g0.4g10.3g
Chili paprika punainen60g24kcal1.2g5.4g0g0g
Persilja15g1.8kcal0.2g0.2g0g1.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Paprika, punainen300g77kcal2.7g13.8g1.2g6g
Kasvisliemikuutio, Knorr30g84kcal2.4g2.9g7.2g0.5g
Porkkana 451g147kcal2.8g25g0.9g11.5g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)45g86kcal0.2g20.3g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1802g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 300g91kcal2.8g15.3g0.6g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10704g2667kcal99.8g419.6g28.8g136.8g
Valittu annoskoko5352g1334kcal49.9g209.8g14.4g68.4g
Annoskoko puolitettuna2676g667kcal25g104.9g7.2g34.2g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325990