Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 1443g574kcal49.6g58.6g8.7g28.9g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )72g647kcal0g0g71.4g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g601g3608kcal126.3g39.7g324.7g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g180g1034kcal31.9g12.6g89.5g21.3g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g271g2436kcal0g0g270.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton271g57kcal0.8g4.3g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Hunaja 84g278kcal0.4g68g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 2405g4056kcal471.9g28.9g228.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10704g25429kcal1365.6g432g1987g102g
Valittu annoskoko5352g12714kcal682.8g216g993.5g51g
Annoskoko puolitettuna2676g6357kcal341.4g108g496.8g25.5g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435824