Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow45g160kcal3.2g36g0.4g0g
Maito,kevyt (valio) 100g375g173kcal12g18g5.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 15g19kcal1.6g0g1.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g1.2g0.1kcal0g0g0g1.1g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g50g144kcal3.4g30.2g0.9g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1072g990kcal40.4g168.4g16.6g8g
Valittu annoskoko536g495kcal20.2g84.2g8.3g4g
Annoskoko puolitettuna268g248kcal10.1g42.1g4.2g2g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157