Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2400g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 1600g704kcal8g102.4g9.6g52.8g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g560g235kcal54.9g2.2g0.6g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe800g2312kcal9.6g448g0g320g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10720g6503kcal145g1105.2g20.4g745.6g
Valittu annoskoko5360g3252kcal72.5g552.6g10.2g372.8g
Annoskoko puolitettuna2680g1626kcal36.3g276.3g5.1g186.4g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=246888