Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 250g60kcal4.5g5.5g0.7g5.7g
Voi, 1 tl, 5 g16g114kcal0.2g0.2g12.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 208g132kcal6.2g10g7.3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa21g62kcal4.8g0g4.8g0g
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1075g941kcal41.4g60g55.6g12.8g
Valittu annoskoko538g471kcal20.7g30g27.8g6.4g
Annoskoko puolitettuna269g235kcal10.4g15g13.9g3.2g
Arvot/100g100g88kcal3.9g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474