Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2098g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi46g129kcal4.2g3.2g10.6g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g28g1.4kcal0g0.1g0.1g0g
Paistijauheliha 10%979g1665kcal195.8g0g97.9g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g700g245kcal10.5g46.9g2.1g6.3g
Porkkana 280g92kcal1.7g15.6g0.6g7.1g
Selleri, annos 50g280g39kcal2.8g8.4g0g0g
Palsternakka 280g178kcal1.4g33g1.1g12.6g
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)280g84kcal2.8g16.8g0.6g2.8g
Valkosipuli 42g46kcal3.3g6.8g0.3g0.9g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 56g495kcal0g0g56g0g
Sokeri 28g114kcal0g28g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10753g6324kcal452.2g344.4g339.8g69g
Valittu annoskoko5376g3162kcal226.1g172.2g169.9g34.5g
Annoskoko puolitettuna2688g1581kcal113.1g86.1g85g17.3g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774