Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1226g735kcal18.4g159.3g1.2g11g
Vesi1652g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste426g107kcal3.8g20.5g1.3g12.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Rypsiöljy rainbow13g115kcal0g0g12.8g0g
Sipuli, kokonainen 50g108g29kcal1.4g5.2g0.2g0.8g
Sokeri11g43kcal0g10.6g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g1279g448kcal12.8g83.1g6.4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 160g443kcal3.2g4.8g44.8g0g
Jauheliha, sika-nauta 487g1078kcal85.2g0g82.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10752g6030kcal252.2g572.2g299.2g49g
Valittu annoskoko5376g3015kcal126.1g286.1g149.6g24.5g
Annoskoko puolitettuna2688g1508kcal63.1g143.1g74.8g12.3g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188