Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g1260g391kcal11.5g90.8g1.8g0g
Peruna, keskikokoinen 60g560g336kcal8.4g72.8g0.6g5g
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Oliiviöljy 76g668kcal0g0g75.6g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g78g94kcal2g4.7g7.1g1.2g
Valkoviinietikka (Rajamäen)42g8.4kcal0g2.7g0g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g8.4g18kcal0.8g2.3g0.6g3.1g
Mustapippuri, annos 1g2.8g6.4kcal0.3g1.1g0.1g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g280g728kcal42g0.6g61.6g0g
Vesi2799g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10780g4650kcal137.2g376.8g296g28.2g
Valittu annoskoko5390g2325kcal68.6g188.4g148g14.1g
Annoskoko puolitettuna2695g1163kcal34.3g94.2g74g7.1g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340850