Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus5g18kcal0.7g0g1.6g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g5g6.4kcal0.6g0.2g0.4g0.1g
Flora kevyt ruoka 7%2.5g2.1kcal0g0.1g0.2g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g5g6kcal0.2g0.2g0.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2.5g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu10g13kcal1.1g0g0.9g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g20g74kcal0.9g6.2g5g0.7g
Juustoraaste Arla Magre 17%4g11kcal1.2g0.1g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana108g261kcal9.6g13.8g18.6g1.6g
Valittu annoskoko54g131kcal4.8g6.9g9.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna27g65kcal2.4g3.5g4.7g0.4g
Arvot/100g100g242kcal8.9g12.8g17.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224