Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green21g70kcal6g11.9g0.2g6.4g
Vesi0.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)5.2g1.4kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuliperuna 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)25g7.5kcal0.3g1g0.1g0.1g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)0.9g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana108g184kcal12.8g26.8g3.2g13.2g
Valittu annoskoko54g92kcal6.4g13.4g1.6g6.6g
Annoskoko puolitettuna27g46kcal3.2g6.7g0.8g3.3g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.7g3g12.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466