Suklaajäätelö, itsetehty

Sulata suklaa maitoon.

Sekoita sokeri, jauhoja ja suola sekä lisää hitaasti suklaamaitoon, kunnes sakenee n. 5 min. Vatkaa muna rikki kipossa ja lisää hitaasti siihen puolet sakeasta suklaamassasta.

Yhdistä loppuun massaan.

Sekoita hyvin.

Jäähdytä.

Lisää kerma hyvin sekoittaen.

Kaada massa jäädytettyyn jäätelökoneeseen ja anna koneen tehdän käätelö loppuun n. 20 min.

Meppu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl22g75kcal0.4g0.7g7.7g0g
Kananmuna, omega, 1 kpl3.5g4.5kcal0.5g0g0.3g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1.4g5kcal0.2g1g0g0.1g
Sokeri3.5g14kcal0g3.4g0g0g
Maito, Kevyt16g7.2kcal0.5g0.8g0.2g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g8.7g44kcal0.8g2.5g3.5g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana109g299kcal4.8g16.8g23.4g1.2g
Valittu annoskoko55g150kcal2.4g8.4g11.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna27g75kcal1.2g4.2g5.9g0.3g
Arvot/100g100g273kcal4.4g15.4g21.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40126