Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g27g16kcal0.4g3.5g0g0.2g
Voi 4g29kcal0g0g3.3g0g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen11g3.5kcal0.4g0.5g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 4g13kcal0.1g0.1g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.2g18kcal0.5g3.7g0.1g0.2g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana109g163kcal3g16.2g9.6g0.8g
Valittu annoskoko55g82kcal1.5g8.1g4.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna27g41kcal0.8g4.1g2.4g0.2g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.9g8.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254258