Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 1.2g3.5kcal0.1g0.6g0g0.2g
Kaurahiutale 4.7g18kcal0.7g2.7g0.3g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 49g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana110g42kcal1.6g6.6g0.6g1.4g
Valittu annoskoko55g21kcal0.8g3.3g0.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna27g11kcal0.4g1.7g0.2g0.4g
Arvot/100g100g38kcal1.5g6g0.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530