Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 152g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 61g424kcal0.4g0g47.8g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 99g338kcal10g68.9g1.2g3.4g
Kananmuna kuoreton 100g143kcal12.5g0.3g10.2g0g
Sokeri 49g197kcal0g48.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.2g4.4kcal0g1g0g0g
Rypsiöljy 21g188kcal0g0g21.2g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 58g506kcal0.4g0.2g57g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1080g3599kcal46.6g237.6g274.8g6.8g
Valittu annoskoko540g1800kcal23.3g118.8g137.4g3.4g
Annoskoko puolitettuna270g900kcal11.7g59.4g68.7g1.7g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=289632