Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g748g1272kcal149.6g0g52.4g0g
Sipuli (kuorittu)224g61kcal2.9g10.8g0.4g3.8g
Valkosipuli 41g45kcal3.3g6.7g0.2g0.9g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g28g253kcal0g0g28.1g0g
Vesi2805g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 281g81kcal2.8g12.9g0.8g5g
Palsternakka 243g155kcal1.2g28.7g1g10.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g281g79kcal1.7g16.7g0.6g7g
Peruna, vanha, kuorittu 524g399kcal9.8g81.2g1g5.2g
Purjosipuli187g36kcal3.4g4.5g0.4g3.9g
Maustepippuri, annos 1g28g0.8kcal0g0g0.3g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10808g4757kcal349.4g323g170.4g73.4g
Valittu annoskoko5404g2379kcal174.7g161.5g85.2g36.7g
Annoskoko puolitettuna2702g1189kcal87.4g80.8g42.6g18.4g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066