Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2137g3547kcal405.9g0g213.6g0g
Sipuli (kuorittu)1068g288kcal13.9g51.3g2.1g18.2g
Rypsiöljy 72g638kcal0g0g72.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g37g39kcal3g6.1g0.2g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g748g449kcal11.2g97.2g0.7g6.7g
Kananmuna kuoreton 294g419kcal36.7g0.9g30.1g0g
Jauhelihamauste, annos 15g27g0.8kcal0g0.3g0.3g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 11g30kcal1.2g4.1g0.4g2.8g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 534g925kcal40.6g12.3g80.1g0g
Ketsuppi, Heinz160g165kcal1.4g38.6g0.2g1.9g
Sinappi 160g211kcal7g22.6g9.6g2.7g
Korppujauho 134g489kcal14g100g1.4g7.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10816g14399kcal1069.8g666.8g821.6g80.2g
Valittu annoskoko5408g7200kcal534.9g333.4g410.8g40.1g
Annoskoko puolitettuna2704g3600kcal267.5g166.7g205.4g20.1g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727